کد مطلب: 76372
خودکشي ??? سرباز اسرائيلي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 509
به گزارش سلام لردگان به نقل از گروه بين الملل شبکه اطلاع رساني دانا معاريو نوشت که گزارش منتشر شده از سوي يکي از مراکز ويژه کنست(پارلمان) اسرائيل درباره خودکشي سربازان نشان ميدهد که 37 درصد سربازاني که خودکشي ميکنند از مهاجران جديد هستند.
بر اساس اين گزارش مابين سالهاي (2007 تا 2012) 124 سرباز اقدام به خودکشي کردهاند که 63 نفر از آنها از متولدين اسرائيل و بقيه از مهاجران جديد هستند.
بنابر اين گزارش 84 درصد سربازاني که خودکشي کردهاند مابين 18 تا 21 سال سن داشته و مشغول به انجام خدمت سربازي اجباري بودهاند.

اسرائيل براي مقابله با خودکشي در ارتش، از روانشناسان متخصص دعوت به کار کرده است اما اين متخصصان نه فقط نتوانستند آمار خودکشي را کاهش دهند بلکه روند رو به رشد اين آمار همچنان ادامه دارد.
بر اساس جديدترين آمارها، هر روز دو نفر در اراضي اشغالي فلسطين خودکشي مي کنند ضمن اينکه در هر سال هزاران نفر در اسرائيل به خودکشي اقدام مي کنند.
جمعيت «راهي به زندگي» که از گروه هاي متخصص در مبارزه با خودکشي است پژوهشي انجام داده که در آن آمده است در يک دهه اخير، آمار خودکشي ها از 500 نفر در سال به هفتصد نفر افزايش يافته است ضمن اينکه هر سال 6 هزار اسرائيلي به نوعي براي خودکشي اقدام مي کنند و براي رهايي از تبعات مشکلات رواني به بيمارستان ها منتقل مي شوند.
در اين پژوهش تصريح شده است :« به سادگي آشکار است اين ميزان در کنار تعداد بيشتري که به مراکز درماني مراجعه نمي کنند رقم قابل توجهي را تشکيل مي دهد».
شواهد نشان مي دهد سن خودکشي در اسرائيل به 6 تا 12سال هم رسيده است.
بر اساس آمارهاي رسمي، ميانگين خودکشي ميان جوانان اسرائيلي 18.5 درصد است و اين رقم به ويژه در دختران و پسراني که مشکلات اخلاقي دارند، بيشتر است.
در پژوهشي که در اسرائيل انجام شد، 3.5 درصد از افرادي که در پژوهش مذکور مورد مطالعه قرار گرفتند تلاش هايي براي خودکشي داشته اند و بسياري از اين افراد اعلام کردند براي رهايي از مشکلات رواني هيچگاه به مراکز درماني مراجعه نکرده اند پس نامشان هم در فهرست وزارت بهداشت ( فهرست افرادي که اقدام به خودکشي کرده اند) ثبت نشده است.

گزارش هاي رسمي در اسرائيل نشان مي دهد در سال هاي 2006 تا 2009 ميانگين جواناني که تلاششان براي خودکشي ناکام ماند بيش از 17 درصد يعني 178 نفر از هر هزار نفر بوده است.
آمارهاي رسمي ديگري در اسرائيل به دست آمده است که نشان مي دهد خودکشي اصلي ترين عامل مرگ و مير در ميان نظاميان ارتش است .
سخنگوي ارتش اسرائيل روز گذشته (جمعه) گفت:« در سال 2012 ارتش شاهد 14 مورد خودکشي منجر به مرگ در کنار هشت مورد مرگ ناشي از تصادفات و سه مورد مرگ در تمرين هاي نظامي بود».
وقتي آمارهاي خودکشي در ارتش اسرائيل کنار هم قرار داده مي شود مشخص مي شود بر خلاف تبليغات رسانه هاي اسرائيلي، آمارها افزايش داشته است اگر چه اين آمارها در سال 2012 اندکي کاهش نشان مي دهد.
در سال 2007 مرگ ناشي از خودکشي در ارتش 17 مورد بود اين رقم در سال 2008 به 20 مورد ، در سال 2009 به 23 مورد، در سال 2010 با پنج مورد افزايش در مقايسه با سال قبل به 28 مورد و در سال 2011 به 21 مورد رسيد تا آمار خودکشي در ارتش اسرائيل در يک دهه اخير به 278 مورد برسد.
جمال دقدوقي متخصص روانشناسي مي گويد:« ارتش اسرائيل به دلايل امنيتي و همچنين پرهيز از خشم گروه هاي محافظه کار و تندروي يهودي، آمار واقعي خودکشي را اعلام نمي کند».
اوشالوم اديرت مدير جمعيت «راهي به زندگي» مي گويد:«ذکر آمار واقعي خودکشي ممکن است خود به انگيزه اي براي ترويج بيشتر اين پديده تبديل شود زيرا برخي از جوانان تلاش خواهند کرد از خودکشي کنندگان الگو بگيرند».
اديرت معتقد است:« اگر سياست هايي که در اروپا براي مقابله با خودکشي به اجرا در آمد در اسرائيل به کار گرفته شود آمارها 40 تا 60 درصد کاهش خواهد يافت چرا که راهنمايي و مشاوره هاي مفيد در اسرائيل سبب شده است در بخش تصادفات جاده اي شاهد مرگ و مير بسيار کمتري باشيم».
وي از بودجه لازم و برنامه هاي تربيتي و مشاوره که با حضور کارشناسان در اروپا به اجرا گذاشته شده است به عنوان برنامه اي موثر ياد کرد و گفت :« با توجه به تشکيل دولت جديد در اسرائيل خواستار افزايش بودجه براي مبارزه با پديده خودکشي هستيم».
برخي از کارشناسان نيز مي گويند:« اسرائيل در سه دهه اخير براي مقابله با خودکشي تلاش هاي زيادي انجام داده است اما افزايش آمار خودکشي در سال هاي اخير پيامد افزايش شکاف اجتماعي و اقتصادي و رشد بيکاري و فقر است».
از نگاه اين کارشناسان عوامل ديگري چون افزايش طلاق، افزايش ميزان ابتلا به ايدز، افزايش مصرف الکل و نوشيدني هاي سمي، افسردگي ، تجاوز جنسي، اينترنت و فراواني وسايل مورد کاربرد در خودکشي مانند سلاح، از عوامل ديگري است که آمار خودکشي را افزايش داده است.
دقدوقي مي گويد :« آمار خودکشي در ارتش اسرائيل تفاوت قابل توجهي با آمار خودکشي در خارج از ارتش ندارد، اساس اسرائيل بر اشغالگري است و همين صفت موجب مي شود نظاميان مستقر در کرانه باختري رود اردن که يک منطقه اشغالي به شمار مي آيد دچار نوعي دوگانگي شخصيتي شوند ، اين شرايط در ادامه، افسردگي و کشيده شدن به سوي خودکشي را به دنبال دارد».
در پژوهشي که مرکز تحقيقات پارلمان اسرائيل انجام داده است آمار خودکشي سالانه در اسرائيل 400 تا 500 نفر اعلام شده و آمده است:« سه چهارم اين آمار را افراد مذکر و مسن تشکيل مي دهند».
در همين پژوهش آمده است:« در هر حال، خودکشي دومين عامل مرگ و مير ميان جوانان 15 تا 24 سال در اسرائيل به شمار مي آيد چنانچه در اروپا نيز اين گونه است».
در سال هاي اخير در اعتراض به اوضاع بد اقتصادي و دشواري هاي زندگي در اسرائيل، خودکشي ناشي از خودسوزي بسيار بيشتر شده است. فقط 23 ژوئيه 2012 سه نفر به اين طريق به عمر خود پايان دادند که در ميان آنها يک نظامي ارتش ديده مي شد.